Olijfolie voor spieropbouw met hoog gehalte aan polyfenolen uit Italië

OLIVEOlje & FITNESS

Hvordan en god olivenolje fungerer for sport og muskelbygging

Profesjonelle idrettsutøvere har visst i årevis at ekstra virgin olivenolje av høy kvalitet fordeler deres ytelse. Opprinnelig ble det bare brukt til inntak av sunne, lett fordøyelige kalorier. Ekstra virgin olivenolje blir derfor stadig mer populær i treningsklubber, ikke minst på grunn av dens lett fordøyelighet. Nylig har det blitt vanlig kjent at extra virgin olivenolje er full av antioksidanter som oleacein og betennelsesdempende midler som oleocanthal, som hjelper oss å bygge muskler, helbrede eller forebygge skader og regenerere muskler. Kun extra virgin olivenolje med høyt polyfenolinnhold fungerer optimalt. Det er andre fordeler med polyfenoler som finnes i ekstra virgin olivenolje av høy kvalitet, som inneholder antiinflammatoriske forbindelser som oleocanthal, et tyrosolderivat.

Olivenolje fra Coratina oliven har det høyeste innholdet av disse anti-inflammatoriske fenolkomponentene og inneholder oleacein, et hydroksytyrosolderivat med sterk avgiftende effekt. Vitamin E er en annen viktig ingrediens som finnes i overflod i extra virgin olivenolje, og dens helsemessige fordeler har lenge vært etablert. Enmettede fettsyrer, oleocanthal, oleacein, vitamin E og en rekke andre komponenter i olivenolje danner grunnlaget for supermaten extra virgin olivenolje. Mange sportsnettsteder refererer til informasjonen som siterer ernæringsfysiolog Dr Douglas Kalman fra Florida International University

Det monomettede fettet i olivenolje ser ut til å fungere som et anti-katabolisk næringsstoff.

Med andre ord forhindrer det muskelnedbrytning fordi det reduserer nivåene av et skadelig celleprotein TNF (tumor nectrosis factor-a), som har vært knyttet til muskelnedbrytning og -svakhet.» Faktisk er TNF assosiert med betennelse. Som det viser seg , øker ikke olivenolje den som andre lipider, men er faktisk involvert i å redusere TNF. På grunn av dens antiinflammatoriske virkning hjelper extra virgin olivenolje å bygge muskler. Dette er den avgjørende faktoren for å bygge muskelmasse. Det er egentlig ikke overraskende at kroppsbyggere erklærer Extra Virgin Olive Oil som en uunnværlig del av kostholdet.

Les også: fett gjennom fett