Hemmeligheten bak gode grillmarinade! De beste tipsene for grill og grill.

Våren er endelig her!
Hva kan være bedre enn å tilbringe en bekymringsløs helg sammen med venner? Enda hyggeligere er det når du kan nyte godt grillet kjøtt mellom en god dråpe vin og det andre. Alt dette fungerer bare hvis du har mestret kunsten å grille til en viss grad
og ta tak i saken med ekspertise.

Før vi begynner å lage bål i grillen eller røykeovnen vår, må vi tenke på hva vi skal grille, hvilket kjøtt vi vil grille og hvordan vi kan marinere kjøttet til grilling. Enten det er biff, svineribbe, lammerille eller grillet kylling, anbefales det på det sterkeste å tilberede disse matvarene med den mest passende marinade av flere grunner. I prinsippet består en grillmarinade av tre ingredienser: Olje, syre og krydder som blandes sammen. Om du foretrekker olje eller syre er en smakssak. Men når det kommer til olje, ikke spar på feil ende, da det er slik aromastoffer kommer inn i kjøttet. Det bør være en vegetabilsk olje av høy kvalitet som olivenolje. For surhet kan eddik, sitronsaft, vin eller appelsinjuice brukes, men med olivenolje, som er kjent for å inneholde oljesyre og polyfenoler, kan du slå to fluer i en smekk. Med krydderne har du frie hender, akkurat som du vil. Av denne grunn har vi bestemt oss for å presentere det vi anser som de beste oljene for grilling av kjøtt og fisk.

Hvorfor marinere med olivenolje?

Hva folk flest ikke vet: Italia er et land med grillmestere. Hvorfor har ikke denne informasjonen trengt gjennom Tyskland? Fordi de fleste turister til Italia gir en bred køye til enhver restaurant som ikke er merket «Pizzeria»; alle med tittelen «Trattoria Specialitá alla Brace» er utelatt.

I disse grilltemplene grilles det på store griller matet av glør fra eike- eller bøkvedbranner, og denne kunsten feires til perfeksjon her. Ekstra virgin olivenolje er et nøkkelelement i denne disiplinen. Bruken gir en forskjellig smak avhengig av mengden som brukes og retten. Dette avhenger av variasjonen av oliven, smaken, lukten og intensiteten av deres fruktighet. Det mange imidlertid ikke vet er at olivenoljebaserte marinader reduserer de forurensende stoffene som frigjøres betydelig når kjøtt stekes ved høye temperaturer. Når fett renner av glørne, stiger det ofte røyk. Dette konverterer edle proteiner til kreftfremkallende stoffer. For å fortsette å grille uten risiko, er det lurt å bruke extra virgin olivenolje, sitron og ulike krydder som rosmarin. Riktig mengde av disse ingrediensene danner en ekte beskyttende barriere mot de skadelige stoffene som frigjøres under steking.

Den beste ekstra virgin olivenolje for marinering

Marinaden til det grillede kjøttet varierer da avhengig av sort og snitt:

Grillet kylling:
Hvis det er fjærfe, bør kjøttet hvile i 2 til 4 timer før grilling.
Til marinaden velger vi middels intensitet fruktige oljer. Godt balansert i smak, skaper de den rette balansen. Til dette har vi valgt ekstra virgin olivenolje extra virgin olivenolje «L’Eliodoro«. Den har en middels fruktighet og er laget med Coratina og Ogliarola oliven. Den litt bitre krydret skiller seg ut fra hanesmaken og gir balanse.

Biff og svineribbe:
Rødt kjøtt og svin krever hviletider mellom 4 og 6 timer.
Til marinaden velger vi middels og intenst fruktige oljer. Olivenoljer med sterkere toner er ideelle for å balansere den generelt sterkere smaken til disse kuttene. For å marinere disse kuttene har vi valgt «LoSmeraldo«. En olje med en intens fruktighet, laget av 100 % Coratina-oliven. For svineribbe, «Classic», en moden olivenolje laget av Coratina- og Ogliarola-oliven.

Grillet lammeskive:
Lam og fårekjøtt har også høye marineringstider på mellom 4 og 6 timer. Med utgangspunkt i en base som allerede er intens på smak, velger vi en intens fruktig olje som «LoSmeraldo» til marinaden.

Hvordan grille og krydre kjøtt perfekt
Etter å ha marinert kjøttet er det på tide å grille det. Igjen må vi ta hensyn til sorten vi har valgt. Enten det er en saftig biff eller grilling av deilig ribbe, den riktige teknikken og den riktige ekstra virgin olivenoljen utgjør hele forskjellen.Grillet kylling:
Det er et av tegnekortene til enhver grillfest.
Grilling er imidlertid noe av det mest kompliserte, og veldig ofte er kjøttet understekt eller brent. Hvordan virker det? Vi må ikke utsette den for direkte glør, men bør grille den over mild varme, gjerne indirekte i røyk- eller Weber-grill . Kyllingen koker veldig sakte, men for å få fart på tilberedningen kan vi kutte den i flere stykker. Denne måten å tilberede på holder kjøttet mørt og saftig.

Beef steak: mesterdisiplinen.
For å tilberede en biff fagmessig, må glørne være veldig sterke.
Etter å ha marinert det i rikelig med olivenolje, legg kjøttet i direkte varme av glørne. La den grille i noen minutter, løft den litt for å sjekke at den sprø skorpen har dannet seg. Merk deg, hvis kjøttet ikke løfter seg, la det stå en liten stund, det betyr at det ikke er klart ennå. Hvis det har dannet seg skorpe på begge sider, vet du at biffen har nådd medium-rare, hvis du vil steke den videre, plasser den nå på en kjøligere del av grillen for å la den eldes sakte.
Som krydder velger du en ekstra virgin olivenolje med middels fruktighet som «L’Eliodoro» eller «Classic«.

Svineribbe: De er en tidløs grillklassiker.
Tilberedningen er enkel, men man må passe på å bruke den indirekte grillmetoden. Ribben koker sakte, så temperaturen på glørne bør ikke være for høy. Du må snu dem ofte nok slik at de koker jevnt.

Lammehylle: Det er den verdige prikken over i-en på enhver grill.
Carréen er kuttet mager og du trenger en kraftig glør for å grille den. Kokeprosessen er rask og det skal lite til for å oppnå et perfekt resultat. Når den typiske skorpen har dannet seg, legg stykket et kjøligere sted på grillen og la det hvile i noen minutter.

Lam har en sterk og avgjørende smak, som kan balanseres av en like
av en like intens ekstra virgin olivenolje. For dette er «Smeraldo» helt riktig.