Kjendiser som drikker olivenolje hver dag – Vet de noe vi ikke vet?

FDA anbefaler å innta 2 ss olivenolje per dag. De fleste oppfyller dette kravet ved å lage mat med olivenolje eller dryppe den på rettene, men noen velger å konsumere alt på en gang – i ett skudd.

Å drikke olivenolje rett kan høres ut som en eksentrisk helsetrend, men sannheten er at mange i middelhavslandene sverger til praksisen som en helseeliksir. Nylig ser det imidlertid ut til at det begynner å bli en trend i USA, med noen kjendiser som sverger at ekstra virgin olivenolje er nøkkelen til helsen deres. Goldie Hawn drikker to spiseskjeer olivenolje før sengetid og masserer ansiktet med det for å holde huden hennes ung og sunn. Kourtney Kardashian drikker en spiseskje olivenolje annenhver dag, ifølge nettstedet hennes Poosh, hvor hun forteller om helsefordelene med ekstra virgin olivenolje. Dr. Drew Ramsey, klinisk professor i psykiatri ved Columbia University, mener at den beste måten å nyte de helsemessige fordelene av olivenolje er å bare drikke et shotglass. Han overbeviste Carson Daly på Today Show til å drikke en sjat ekstra virgin olivenolje mens Savannah Guthrie og Hota Kotb så på.

Selena Gomez drikker angivelig et lite glass olivenolje før hun går på scenen – et triks hun lærte av Kelly Clarkson. Manusforfatter og produsent Shonda Rhimes krediterer Beyoncé for hennes nye vane med å drikke olivenolje daglig. Beyoncé liker å drikke ekstra virgin olivenolje så godt at hun til og med investerte i et olivenoljeselskap som selger oljen hennes med et lite shotglass slik at du kan nyte smaken av den.

Er det trygt å drikke olivenolje?

Ja! Ifølge Healthline drikker noen som bor i Middelhavet ¼ kopp olivenolje daglig. Å drikke olivenolje er en langvarig praksis i middelhavsland hvor olivenolje er en stift mat.

Hva er fordelene med å drikke olivenolje?

Bortsett fra de kjente hjerte-sunne fordelene, kan drikke olivenolje gi følgende helsemessige fordeler:

 • Å drikke olivenolje kan lindre forstoppelse. Flere studier har funnet at å spise olivenolje fungerer som en avføringsmykner.
  Olivenolje kan lindre ubehag i magen, redusere luft i magen og halsbrann.
  Å drikke olivenolje kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Selv om olivenolje er høy i kalorier, har den vist seg å undertrykke appetitten og regulere blodsukkeret.
  En shot olivenolje kan bidra til å hindre deg fra en sukkerkrasj som får deg til å strekke deg etter usunn snacks.
  Olivenolje har vist seg å redusere betennelse og lindre smerte.
  Noen forbindelser i olivenolje har anti-inflammatoriske effekter, inkludert oleocanthal.

Denne forbindelsen kan gi lignende smertestillende effekter som reseptfrie medisiner.

 

Hvordan begynne å drikke olivenolje?

Begynn i det små. Start med en teskje eller spiseskje og jobb deg opp til en mengde som er bra for deg.

Velg en olivenolje av høy kvalitet. Smak teller! Når det gjelder olivenolje, jo mer smak, jo flere potensielle helsefordeler. Men igjen, det kan være best å starte sakte med en ekstra virgin olivenolje av god kvalitet, mildt smakstilsatt til du blir vant til sterkere smaker. Olivenolje smaker best når den er fersk, så kjøp en flaske som du kan bruke innen en måned.

Velg fartøyet ditt. Du kan nyte opplevelsen enda mer hvis du gjør det mer til et ritual … legg oljen i et lite spesialglass og sørg for å nyte aromaen før du drikker den. Ta en snus! Luktesansen vår er ansvarlig for omtrent 80 % av det vi smaker.

Kjenn på krydret. Høykvalitets, fersk extra virgin olivenolje er fullpakket med polyfenoler. Disse sunne forbindelsene forårsaker en prikkende følelse i halsen og kan brenne litt. Dette er en god ting! Det er normalt å hoste, og faktisk blir førsteklasses olivenolje ofte referert til som en-hoste, to-hoste eller tre-hoste.

Hvis du bare ikke kan følge denne trenden, ikke bekymre deg. I sannhet kan du nyte de helsemessige fordelene like mye ved å bruke olivenolje i matlagingen og som et krydder for å runde av rettene dine. Poenget er å få i deg 2 ss om dagen. Noen anbefalinger for folk som ikke vil drikke olivenolje:

 • Tilsett en spiseskje olivenolje til morgensmoothien.
 • Drypp olivenolje over ristede grønnsaker, supper og pasta.
 • Tilsett en spiseskje til yoghurt eller havregryn.
 • Bruk olivenolje i stedet for smør i bakingen.

Enten du ønsker å følge den siste kjendistrenden eller ikke, er det ingen tvil om at extra virgin olivenolje har noen utrolige helsemessige fordeler. Så hvis du leter etter en måte å innlemme mer olivenolje i kostholdet ditt, kan det å drikke et shotglass være veien å gå.